Med anledning av nedstängningen av SRs kurdiska redaktion

Med anledning av nedstängningen av SRs kurdiska redaktion

Sveriges Radios lednings beslut att lägga ner den kurdiska redaktionen, har vållat stor ilksa och besvikelse hos den kurdiska diasporan, båden i Sverige men också utomlands. Den kurdiska redaktionen tillhandahöll samhälsinformation och nyheter till kurderna i Sverige. Den var en viktig informationskälla speciellt bland den äldre generationen och nyanlända som inte behärskar det svenska språket väl. Vi har blivit kontaktade av många oroliga och besvikna medlemmar och en del har frågat vad vi kan göra.

Vi bor ju i ett demokratiskt samhälle, så det vi kan göra är att protestera mot detta beslut, vi kan skriva till beslutsfattare och vädja om ändring av beslutet. Vidare får vi använda våra demokratiska rättigheter och driva frågan om återetablering av kurdiska redaktionen när SRs ekonomi förbättras.

Som riksförbund beklagar vi naturligtvis detta beslut, vilket vi tycker är felaktigt och i våra konakter med beslutfattare kommer vi vädja om rivning av detta beslut och om detta visar sig inte vara möjligt, ber vi om återupplivande av den kurdiska sändningarna via SR i ett senare skede.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*