Ett nytt regeringsbeslut börjar gälla från och med 1:a december

Enligt ett besalut från den svenska regeringen, skall från och med 1:a december, alla över 18 år som önskar att delta i evenemang inomhus som har över 100 deltagare uppvisa vaccinbevis.

Det är arrangören som bär ansvaret för att kontrollera vaccinbevisen och att försäkra sig om att bevisen är äkta. Om någon arrangör inte vill kontrollera vaccinbevis, måste den se till att grupper om högst 8 personer kan samlas på ett ställe och att de måste vara minst en meter ifrån varandra för att misnka risken för smittspridning.

Som Svensk-Kurdiska Riksförbundet har vi tidigare varit tydliga att vi vill att alla ska vaccinera sig. Vi återupprepar än en gåpng vår hållning och uppmanar er alla att se till att vaccinera er och efter att ha fått båda doserna, se till att ni skaffar ett vaccinbevis som är nödändigt inte bara i Sverige utan även utomlands om ni planerar att resa.

Styrelsen för Svensk-Kurdska riksförbundet

2021-12-01

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*