Newroz-firande i Linköping i Österland

Newroz-firande i Linköping i Österland
Den 21 mars 2023 i samarbete med Kurdistan Democratic Women’s Union och Kurdiska Unionen i Linköping, samlades ett antal medlemmar från de två organisationerna i Vidingsjö och firade det kurdiska nyåret Newroz 2723 tillsammans.

Först samlades kvinnorna runt elden och höjde Kurdistans flagga. Senare höll Kejal Ahmadi och Shler Hassanpour några tal om Newroz, denna sammankomst och den kurdiska kulturen.
En annan del av firandet ägnades åt en kurdisk middag med kurdiska rätter tillagade av kvinnoförbundet. Alla åt middag runt Newroz-elden och fortsatte sedan firandet med att sjunga flera kurdiska sånger och dansa runt Newroz-elden.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*