Svensk- Kurdiska riksförbundets halvårsmöte med lokal föreningarna från hela landet

Lördagen den 15 juli anordnade Svensk-kurdiska Riksförbundetvett möte där representanter för samtliga kurdiska lokal föreningar möttes i staden Uppsala.
Syftet med detta möte var att hitta en praktisk lösning för att fortsätta samarbetet mellan de nämnda föreningarna under pandemin med tanke på folkhälsomyndighetens riktlinje och
rekommendationer.

Mötet inleddes med ett tal av Kamal Gerwise ordförande för riksförbundet. Han talade kort om riksförbundets verksamhet under förra året och jämförde den med årets aktiviteter. ”I mars 2020 beslutade vi att översätta de flestas venska och engelska broschyrerna som handlade om Covid-19 till det kurdiska språket. Vi har gjort så mycket som möjligt, vihar vidarebefordrat information om Covid-19 till medlemmarna i våra föreningar dvs. Kurder i Sverige” sade han.

När det gäller de planerade aktiviteter kan vi konstatera att pandemin gjort så att ingen av våra föreningar kunnat bedriva de aktiviteter och hålla de sammankomster som var tänkt innan pandemin, vårt fokus har istället varit och är medlemmarnas hälsa så att de undviker att smittas av Coronavirusinfektion och att respektera folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Vi försökte ordna några möten vid lokal föreningar men med minder folk, vi är glada att vi har kunnat kommunicera med medlemmar i vårt forum och via olika plattformar på Internet t.ex.(Microsoft Thames, Skype och Messenger).

Självklart är vi inte100 % nöjda med resultatet, eftersom det var ett nytt sätt att hålla kontakten och att mötas och vi är medvetna om att vi inte hade tillräcklig erfarenhet och kunskap att hantera både mötena och verktygen.

Det var en ny upplevelse för oss och därmed förhindrade våra föreningar från att bli passiva.

Mötet diskuterade förslaget om att anordna en sommar utflykt i augusti månad innan skolorna öppnades igen, med förbehåll för folkhälsomyndigheternas riktlinjer.

Till sist beslutade mötet att hjälpa samtliga föreningarna ekonomiskt, biståndet skall grunda sig på antalet medlemmar i föreningarna och antal deltagare i utflykten.

Mötet slutade efter fyra timmars diskussion och utsiktsbyte och alla deltagare skulle ersättas med reseersättning för resan, tur och retur.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*