Högtidlighållande av den Kurdiska Republiken i Mahabad

Lördagen den 22 januari höll Svensk-kurdiska riksförbundet ett stormöte för att högtidlighålla 76 årsdagen av proklamerandet av kurdiska republiken i Mahabad. Vid mötet deltog åtskilliga medlemmar från olika orter i Sverige.

Mötet började med ett anförande av Mohammad Resoul Karimi under vilket han presenterade vad republiken åstadkom under sin korta existens, såsom undervisning på kurdiska, vuxenutbildning på kurdiska, utgivande av en tidning på kurdiska osv.

Efteråt informerades de närvarande hur viktigt det är att vaccinera sig mot Covid-19 och hur man ska skydda sig och de andra från att smittas. Sista delen av mötet var sång och musik.

Nämnas bör att på grund av de återinförda restriktionerna, valde riksförbundet att begränsa antalet deltagare, därför var inte deltagarskaran lika omfattande som innan pandemin.

Vi vill passa på att tacka alla som deltog och be om ursäkt för att alla inte fick delta. Förhoppningsvis ska vi fira nästa års högtidlighållande som förr om åren då det inte fanns någon pandemi.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*